Branșamente de apă, cu adeverințe false. Ce riscă posesorii, dar și reprezentanții asociațiilor în culpă

Distribuie articolul

Constatare incredibilă făcută de Societatea Apă Canal Galați. Sute de branșamente individuale de apă s-au făcut pe baza unor adeverințe false, eliberate de asociațiile de proprietari. Descoperirea a fost făcută de economiștii societății de distribuție a apei, în urma confruntării datelor privind restanțierii și soldurile înregistrate de aceștia cu adeverințele eliberate de asociații.

„Analizând motivele lipsei încasărilor, imposibilității recuperării soldurilor de la aceste asociații de proprietari/locatari, am constatat faptul că, din totalul apartamentelor din blocurile/scările sistate, circa 7.400, la data de 30 iunie 2017, un număr de 6.935 de apartamente au perfectate contracte individuale de furnizare/prestare cu societatea noastră, în baza adeverințelor eliberate de reprezentanții legali ai asociațiilor (președinte și administrator), care atestă că pentru respectivele apartamente nu se înregistrează solduri restante la serviciile de alimentare cu apă și de canalizare”, se arată în raportul dat publicității de Apă Canal Galați.

În urma constatărilor făcute, conducerea societății de distribuție a apei îi somează public pe președinții și administratorii asociațiilor de proprietari, dar și pe beneficiarii branșamentelor individuale de apă, obținute cu adeverințe false, să intre în legalitate.

„În considerarea celor anterior menționate, societatea Apă Canal S.A. Galați notifică toți reprezentanții legali ai acestor asociații și locatarii în cazul cărora am constatat că li s-au eliberat adeverințe false, ca, în termen de maximum 15 zile de la primirea somației, să clarifice și să reglementeze aspectele constatate, respectiv să își achite debitele și penalitățile cu care se află înregistrați în evidențele contabile. În caz contrar, în conformitate cu prevederile art. 322 din noul Cod Penal – „Falsul în înscrisuri sub semnătură privată, Falsificarea unui înscris sub semnătură privată, dacă făptuitorul folosește înscrisul falsificat ori îl încredințează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă” și art. 326 din noul Cod Penal – „Falsul în declarații – Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea, în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, societatea Apă Canal S.A. Galați va declanșa acțiune în instanță, acțiune de urmărire penală, atât împotriva reprezentanților legali ai asociațiilor, cât și împotriva locatarilor care s-au folosit de înscrisuri și/sau documente false la perfectarea contractului”, se arată în notificarea Apă Canal Galați.

În plus, posesorii de branșamente individuale de apă, obținute în baza unor adeverințe sau declarații false, nu vor mai primi apă, Apă Canal rezervându-și dreptul de a sista furnizarea acestui serviciu până la stingerea datoriilor.

ANUNȚUL FĂCUT DE SC APĂ CANAL POATE FI CITIT INTEGRAL AICI!


Distribuie articolul

You May Also Like