Doi lideri ai PSD Galați au fost „țepuiți”

Distribuie articolul

Dan Nica și Mitică Mărgărit „și-au luat țeapă”. Nu de la un borfaș mărunt, ci de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Cei doi lideri ai PSD Galați au împrumutat partidul în timpul campaniei electorale de la europarlamentare și au aflat că nu mai pot recupera banii. Asta din cauza „combinațiilor” făcute de un alt pesedist.
Potrivit Digi24.ro, președintele AEP, Constantin Mitulețu, a anunțat că „instituția pe care o conduce nu va rambursa sumele cheltuite de PSD în campania electorala pentru alegerile europarlamentare”.

În total, sunt trei milioane de lei, bani obținuți din împrumuturile făcute de membrii de partid. Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a contestat decizia, dar hotărârea rămâne definitivă, a mai spus Constantin Mitulețu.

Decizia AEP a fost luată în condițiile în care fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este anchetat într-un dosar penal de fraudă cu banii partidului.

Unii spun că este dreptate divină, alții cred că avem un episod reușit din cascadorii râsului: lupii din PSD au pus un alt lup paznic la oi și s-au trezit cu pagube în bârlogul propriu.

Pe lista „țepuiților” din PSD sunt 21 de persoane. Printre acestea s-au furișat deputatul de Galați Mitică Mărgărit, cu un împrumut de 130.000 de lei, și europarlamentarul Dan Nica, cu o gaură de 165.000 de lei.

Cea mai mare sumă împrumutată a fost 800.000 de lei și aparține Rovanei Plumb. Acum, europarlamentarul are probleme în obținerea poziției de comisar european din cauza sumelor contradictorii care circulă prin declarația de avere.


Distribuie articolul

You May Also Like