Gălățeni amendați că nu se racordează la canalizarea pe care n-o au

Distribuie articolul

Câteva sute de gălățeni au fost somați de primărie ca, în termen de trei luni, să se racordeze la rețeaua de canalizare, în caz contrar riscând amenzi de până la 4.000 de lei. Singura problemă: în cartierele lor municipalitatea nu a apucat încă să le ofere acest serviciu.

Câteva sute de gospodării din cartierele Filești, Barboși și Traian au fost somate în luna septembrie să intre în rând cu lumea civilizată.

”Vă somăm ca în termen de trei luni de la primirea prezentei să procedați la racordarea rețelei dvs. la rețeaua de canalizare stradală, racordarea fiind obligatorie, în conformitate cu prevederile Legii serviciului de alimentare cu apă și canalizare”, se arată în somația trimisă de Primăria Galați și semnată de primarul Ionuț Pucheanu, directorul Vergiliu Vals și șeful Serviciului, Laurențiu Jalbă.

O fi racordarea obligatorie, dar oamenii din aceste cartiere se confruntă cu o problemă extrem de simplă: nu au la ce se racorda.

”În zona respectivă nu e canalizare, n-au oamenii cum să se racordeze pentru că nu există această rețea. Mă miră că reprezentanții Primăriei nu știu că în zonă nu e canalizare. Împreună putem să-i spunem primarului municipiului Galați că în acele zone nu avem canalizare și să dăm drumul la proiect, să facem canalizarea și infrastructură”, a declarat Onuț Atanasiu, liderul grupului de consilieri locali liberali, cel care a semnalat problema în cadrul unei conferințe de presă.

Conform somației, cei care nu se supun acesteia riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like