Doar 29 de școli din municipiul Galați au șansa să lupte împotriva abandonului școlar!

Distribuie articolul

Ministerul Educației a anunțat că 488 de școli din întreaga țară pot accesa fonduri de până la 300.000 de euro în cadrul apelului PNRAS Runda a II-a (seria a 3-a). Printre acestea, doar 29 de școli din municipiul Galați sunt incluse în lista școlilor eligibile. Pe de altă parte, o noutate importantă este că și primăriile sau ONG-urile pot depune proiecte, nu doar școlile. Această schimbare vine în contextul în care numărul de școli aplicante la apelurile anterioare a fost insuficient pentru a atinge obiectivele PNRR.

Apelul PNRAS RUNDA a II-a (seria a III-a) se bazează pe criterii precum procentul de profesori suplinitori, rata de absolvire a învățământului gimnazial și alte indicatori de vulnerabilitate. Alocarea totală pentru acest apel este de 105 milioane de euro, iar valoarea granturilor depinde de numărul elevilor și gradul de marginalizare al zonei.

Pentru a asigura echitatea în distribuirea fondurilor, fiecare unitate de învățământ poate solicita maximum 300.000 de euro, indiferent de numărul de elevi. Proiectele finanțate vor avea o durată până în iunie 2026.

Lista cu școlile gălățene eligibile, o puteți vedea mai jos sau în documentul atașat.

Lista_scoli_eligibile


Distribuie articolul

You May Also Like