Școala românească în galben, verde și roșu

Distribuie articolul

Președintele Klaus Johannis a declarat ieri că startul noului an in învățământul preuniversitar va începe așa cum era prevăzut, la 14 septembrie.


Majoritatea elevilor vor merge efectiv la școală, deciziile finale urmând a fi luate pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, în comitetele județene de situații de urgență.


Învățământul online rămâne o opțiune acolo unde situația o va impune și se va aplica ca o completare a procesului educatițional acolo unde cursurile nu se pot ține fizic.
Vor fi trei scenarii ce vor avea la bază situația infectărilor la data începerii cursurilor: roșu, galben și verde.


Aceste variante au fost create în funcție de numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori.
 Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
 Scenariul galben – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
 Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori.
Dacă ar fi ca mâine să fie aplicate aceste variante, 50 de localități s-ar încadra la scenariul roșu.


Clasa politico-administrativă vine cu opinii diferite in ceea ce privește data începerii noului an școlar.


Dacă primarul Clujului, Emil Boc este de părere că școala trebuie să-și urmeze tradiția și să înceapă la 15 septembrie, an de an, colegul său din Constanța, Decebal Făgădău consideră că tot sistemul de învățământ ar trebui să demareze în fiecare an la 1 octombrie. Acesta își aduce in sprijinul declarației, argumentul turistic al municipiului de la malul mării.


Un parlamentar de la Pro România, Cătălin Nechifor, aduce și el în discuție data de 1 octombrie pentru începerea noului an școlar, motivând ca alegerile locale de la finalul lunii septembrie ar bloca unele incinte ale unităților de învățământ.


Distribuie articolul

You May Also Like