Dispensarul de cartier reloaded

Distribuie articolul

Primul centru de servicii medicale din Galați a fost inaugurat astăzi, cu tăiere de panglică și nelipsitul sobor de preoți. Centrul medical, situat în Micro 39, va oferi consultații și tratamente în ambulatoriu locuitorilor din al doilea cel mai mare cartier al Galațiului, Aeroport, care însumează peste 80.000 de suflete.

”Dorim să aducem în interiorul cartierelor aceste centre, pentru ca oamenii să poată primi rapid o consultație medicală sau un tratament, fără a fi nevoie să meargă la spital. Acest centru era imperios necesar, într-o zonă relativ îmbătrânită a Galațiului, unde oamenii nu se pot deplasa atât de ușor”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Pentru amenajarea și dotarea centrului s-au cheltuit de la bugetul local puțin peste 181.000 de lei. Și se vor mai cheltui bani, întrucât Primăria s-a angajat să plătească utilitățile și să asigure condițiile necesare pentru buna desfășurare a activității centrului de servicii medicale.

Centrul de permanență ca funcționa între orele 15.00 și 8.00 dimineața, exact în intervalul orar în care cabinetele medicilor de familie sunt închise, în general, și oamenii aglomerează camerele de gardă ale spitalelor pentru consultații sau tratamente banale. La Centrul de Servicii Medicale din Micro 39, situat la parterul blocului J4, pe strada Drumul Viilor, vor face gărzi zilnic, pe timpul nopții și în week-end 19 medici și 7 asistenți.


Distribuie articolul

You May Also Like