Persoanele care au aruncat cu pietre spre unul dintre leii de la Zoo Galați pot fi amendate cu 3.000 de lei

Distribuie articolul

Vizitatorii Grădinii Zoo Gârboavele care lovesc sau provoacă animalele aflate în cuști pot fi pedepsiți conform legii pentru protecția animalelor. De asemenea, sancțiuni pot primi și persoanele care nu respectă regulile și hrănesc animalele cu dulciuri și fructe. Pentru rele tratamente aplicate animalelor, amenda poate ajunge până la 3.000 de lei.

Discuțiile despre legea pentru protecția animalelor au apărut după ce în weekend, pe internet a circulat o filmare realizată la Grădina Zoo Gârboavele. În imaginile filmate de un amator apărea o leoaică care era provocată de un grup de vizitatori. Oamenii aruncau spre animal cu diverse obiecte încercând să-l provoace.

„Aici se aplică legea pentru protecția animalelor. La articolul 6 din legea 206/2004 se vorbește despre rele tratamente aplicate animalelor. Se sancționează abuzul și comportamentul brutal. Acestea reprezintă contravenții iar amenda pornește de la 1.000 de lei și ajunge până la 3.000 de lei”, a declarat Corina Grigore, președintele Asociației Help Lăbuș.

Ulterior, filmarea a fost ștearsă de pe internet. Totuși, Secția 1 a Poliției Rurale s-a autosesizat după ce polițiștii și administratorii parcului Zoo au vizionat imaginile. Cei de la Grădina Zoo Galați spun că se confruntă foarte des cu astfel de situații. Deși există numeroase semne care interzic apropierea de garduri și hrănirea animalelor, vizitatorii încalcă regulile.

„Ne confruntăm săptămânal cu astfel de cazuri. Vin oameni cu pietre în buzunar, cu diverse obiecte, fructe, și aruncă în animale, ei vor spectacol în prețul biletului. Deși sunt semne care interzic apropierea de gardul electric, oamenii le ignoră. Noi nu avem ce face, nu putem decât să sesizăm astfel de cazuri. Sunt oamenii needucați, provoacă animalele. În cazul de față știu că Poliția s-a autosesizat”, a anunțat Mădălin Șerban, directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați.

În acest caz Poliția a început o anchetă. Rămâne de văzut dacă persoanele care au provocat leul de la Zoo vor fi pedepsite.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns