Majoritatea persoanelor decedate din cauza COVID nu erau vaccinate. Județul Galați este în topul deceselor

Distribuie articolul


Cele mai multe decese din statisticile COVID 19 sunt la persoane nevaccinate. Județul Galați este în topul deceselor, potrivit statisticii realizate în perioada 9-15 august.


INSP a anunțat că 97% din decesele înregistrate între 9 și 15 august au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă. Statistica mai arată că 51.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Iași, Suceava, Caraș Severin, Bacău și Galați. De la începutul pandemiei, la Galați au murit 954 de persoane.


Interesul pentru vaccinarea anti-COVID este în continuare mic la Galați. Potrivit cifrelor prezentate de Prefectura Galați, zilnic, în centrele din județ nu se vaccinează decât 200-300 de persoane. Cel mai mare succes are în continuare centrul de drive thru organizat de Primăria Galați în parcarea de la mall. În medie, 100 de persoane se vaccinează zilnic direct din mașină.


Numărul total de doze de vaccin administrate începând cu data de 4 ianuarie este 214.000. În statistică sunt cuprinse și aproape 14.000 de persoane vaccinate cu serul Johnson & Johnson.

Acesta este singurul ser care se folosește în doză unică.


Distribuie articolul

You May Also Like