Directorul APDM Galați a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Distribuie articolul

Directorul Administrației Porturilor Dunării Maritime din Galați și complicele său au fost trimiși în judecată. Șeful APDM, Luigi Ciubrei, este în arest la domiciliu și va fi judecat sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de luare de mită. În aprilie, el a fost prins în flagrant, în timp ce lua mită 500 de euro, pentru angajarea unui marinar în cadrul companiei. Procurorii DNA l-au ridicat imediat după flagrant și l-au reținut sub acuzația de luare de mită. Potrivit informațiilor furnizate de DNA, din iunie anul trecut și până în momentul reținerii, Luigi Ciubrei a pretins și primit de la cinci persoane diferite sume de bani în scopul angajării în cadrul companiei pe care o conduce, ca marinari sau mecanici. Totul se petrecea cu complicitatea unui angajat din APDM, Constantin Tarău, care este și el trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită.

„În perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, inculpatul Ciubrei Luigi Marius, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul inculpatului Tarău Constantin, a pretins și primit de la cinci persoane (printre care și inculpații Sărluceanu Daniela Mariana și Sărluceanu Mădălin Mihai) suma totală de 2.700 euro, în scopul angajării unora dintre aceste persoane la compania pe care o conducea pe posturile de „marinar” și „mecanic”. De la inculpații Sărluceanu Daniela Mariana și Sărluceanu Mădălin Mihai, directorul C.N.A.P.D.M. SA a primit suma de 1.000 euro, pentru a-l angaja pe acesta din urmă pe postul de marinar”, a anunțat DNA.

Procurorii DNA susțin că sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, intermediarul mitei, Constantin Tarău, dar și alte persoane oprindu-și comisioane.

„În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin și alte persoane oprindu-și un „comision” cuprins între 100 și 600 de euro. În această manieră, inculpatul Tarău Constantin și-a însușit suma totală de 1.500 euro. Ultima „plată”, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeași manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante față de inculpatul Ciubrei Luigi Marius”, a precizat DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.


Distribuie articolul

You May Also Like