Marș auto pentru autostrada Moldovei. Zeci de șoferi vor pleca mâine din Galați și Brăila spre București

Distribuie articolul

Sâmbătă, 19 mai, va fi prima acțiune a organizațiilor care recent au semnat protocolul pentru dezvoltarea zonei metropolitane Galați-Brăila. Este vorba despre un marș auto la care vor participa șoferi din cele două orașe dar și din județele Moldovei. Startul marșului va fi mâine dimineață la Galați.

„În data de 19 MAI 2018 vă invităm la o plimbare cu maşina personală până la Tecuci, unde ne vom intersecta cu grupurile de şoferi din zona Iaşi, Bacău, Suceava, Botoșani, ce se îndreaptă spre Bucureşti. Adunarea mașinilor participante se face începând cu ora 07:00 în parcarea Sălii Sporturilor din Galați. Plecarea va fi la ora 09:00 din parcarea Sălii Sporturilor, acolo unde sunt așteptate atât maşinile din Galaţi, cât şi cele din Brăila”, se arată în anunțul postat pe FB de organizatori.

Participanții vor pleca dimineața din Brăila și Galați și vor ajunge la Tecuci(ora 11.00) și la Tișița(ora 12.00) unde se vor întâlni cu mașinile venite din centrul și nordul Moldovei. De acolo, marșul auto va continua pe traseul Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, București. Autoturismele vor merge în coloană spre capitală solicitând astfel construirea unei autostrăzi care să lege Moldova şi Brăila de restul țării.

„Moldova vrea Autostradă nu este doar o campanie civică apolitică, referitoare la construcția autostrăzii Bucureşti-Iasi, ci reprezintă și inițiativa și voința tuturor celor care au acest scop comun. Autostrada Bucureşti – Iaşi poate fi liantul care facilitează apropierea dintre oameni, care unește localități, regiuni, provincii, țări. Construcția acestei autostrăzi nu trebuie să rămână doar un subiect pentru dezbateri și argumentări, deoarece aceasta este vitală pentru dezvoltarea mediului economic și social din intreaga zonă. Atât Galaţiul, cât și Brăila susţin construcţia acestei autostrăzi şi dezvoltarea infrastructurii zonei metropolitane, cu investiţii majore şi sustenabile”, precizează organizatorii marșului auto.

Opt organizații din Galați și Brăila au semnat un protocol de colaborare. RO100 Curăţăm Galaţiul, Asociaţia Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021, Asociaţia Dumitru Ionescu-Brăila, Comunitatea Şoferilor din Galaţi, Salvaţi Centrul Vechi-Brăila, Comunitatea Off-road Galaţi, PACT pentru Galaţi şi Asociaţia de Turism Proilavia Brăila au decis să colaboreze pentru realizarea zonei metropolitane Dunărea de Jos cu o populație de peste 400.000 de locuitori. Potrivit reprezentanților asociațiilor implicate, în proiect pot intra și alte oganizații din Galați, Brăila și din Tulcea. Prin cooptarea orașului Măcin și a comunelor învecinate, zona metropolitană Dunărea de Jos va ajunge la aproape 600.000 de locuitori, fiind de departe cea mai mare regiune de acest fel din România. În mod simbolic, protocolul a fost semnat la jumătatea distanţei dintre Galaţi și Brăila, pe digul care leagă cele două orașe.


Distribuie articolul

You May Also Like