Directorii de Școli, în așteptarea majorării salariale de 1.500 de lei

Distribuie articolul

Directorii școlilor ar putea beneficia de o majorare de 1.500 de lei la salariul de bază, conform unui amendament aprobat în Comisia de Învățământ din Camera Deputaților. Această propunere legislativă va fi supusă dezbaterii în Comisia de Muncă și, apoi, va fi supusă votului în plen.

Amendamentul propune majorarea salariilor directorilor școlilor începând cu luna octombrie 2023, cu suma de 1.500 de lei, prin derogare de la dispozițiile Legii-cadru nr. 153/2017. Această inițiativă vine în urma aplicării Ordonanței de Urgență 57/2023, care a creat o diferență semnificativă în salarizarea directorilor în comparație cu cea a personalului didactic, în special a profesorilor. Această discrepanță a dus la situații în care directorii au demisionat din funcțiile de conducere pentru a ocupa posturi didactice mai bine remunerate.

Directorii școlilor au cerut în mod repetat măsuri urgente pentru restabilirea echilibrului salarial, întrucât în prezent un director de școală poate câștiga semnificativ mai puțin decât un profesor. Amendamentul încearcă să rezolve această problemă. Prin această schimbare, salariile directorilor vor crește cu 1.500 de lei, astfel încât să fie mai echitabile și să reflecte mai bine munca și responsabilitățile lor.

De asemenea, la sfârșitul lunii august, peste 2.500 de directori și directori adjuncți din întreaga țară au aderat la o scrisoare deschisă în care au propus Guvernului trei scenarii pentru a remedia această problemă, inclusiv modificarea actualei legi-cadru a salarizării și acordarea unei prime lunare.

Cu toate acestea, trebuie menționat că această decizie nu este finală încă. Amendamentul adoptat în Comisia de Învățământ din Camera Deputaților va trece prin alte etape de aprobare în Comisia de Muncă și apoi va fi supus la vot în plen. Decizia finală va fi luată după aceste etape.


Distribuie articolul

You May Also Like