Detașări la Casele de Pensii. MMPS va demara procesul de digitalizare a sistemului de pensii

Distribuie articolul

La ultima întâlnire a reprezentanților Ministerului Muncii și Protecției Sociale, cu cei ai partenerilor sociali, s-a discutat despre procesul de evaluare anunțat de MMPS privind sistemul public de pensii.


În acest context, Raluca Turcan a explicat că sunt peste 200.000 de dosare de pensie în fomat letric, care trebuie introduse în sistemul electronic, iar pentru acest demers a început deja discuțiile cu alte instituții din coordonarea MMPS în vederea transferării de personal către casele de pensii.

”Cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență vreau să angajăm oameni pe perioadă determinată, să obținem bani pentru soft și echipamente și să intensificăm toată activitatea, astfel încât într-un interval de un an, un an și jumătate să închidem acest proces. În paralel, vreau să finalizăm noua lege a pensiilor și să ajungem la o formulă sustenabilă financiar”, a mai spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, s-a întâlnit joi cu reprezentanții confederațiilor sindicale, temele discutate vizând salarizarea din sectorul public și sistemul public de pensii.


Raluca Turcan a cerut partenerilor sociali să formuleze propuneri tehnice privind corectarea Legii salarizării, acordarea sporurilor și modificările necesare în sistemul public de pensii, astfel încât noua lege să fie sustenabilă.


Distribuie articolul

You May Also Like