Deputații gălățeni care au ajutat la îmblânzirea legilor ce-l vizează pe Liviu Dragnea

Distribuie articolul

Doar trei dintre cei nouă deputați gălățeni au votat miercuri împotriva modificărilor Codului Penal, prin care sunt scăzute pedepsele pentru abuz în serviciu. Principalul beneficiar al acestui vot este președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, condamnat deja la închisoare cu suspendare într-un dosar și judecat într-o cauză ce vizează exact abuzul în serviciu.

Astfel, au fost de acord cu îmblânzirea legilor deputații gălățeni Viorel Ştefan (PSD), Florin Popa (PSD), Lucreţia Roşca (PSD), Nicolae Bacalbaşa (PSD) și Marius Mărgărit (PSD). Au votat împotrivă Victor Paul Dobre (PNL), Bogdan Rodeanu (USR) şi Cătălin Cristache (PMP) în vreme ce Eugen Durbacă (ALDE) a preferat, bărbătește, să nu se amestece, lipsind de la ședință.

La nivel național, toți reprezentanții PSD, UDMR și ALDE au votat pentru, lor alăturându-se și un deputat PMP, șapte de la minorități și trei din cei patru neafiliați.

Principalele modificări aduse legii se referă la scăderea pedepselor pentru abuz în serviciu. Astfel, este dezincriminată cu totul neglijența în serviciu și scad termenele de prescripție, modificare-cheie care îl vizează direct și pe Liviu Dragnea, în dosarul său privind angajările fictive.

Termenul pentru denunț este redus la un an, după care persoana care se încumetă să-l facă poate fi și ea pedepsită. Se interzice, în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei, comunicarea publică și furnizarea altor informații provenind de la autorități publice, referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Pe românește, nimic în presă despre demnitari vizați de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns