Arhiepiscopul Dunării de Jos a lipsit de la ceremonia „spălării picioarelor”

Distribuie articolul

O ceremonie plină de semnificații s-a desfășurat în Joia Mare, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați. Arhimandritul Antonie Ispas a spălat picioarele unor copii săraci reeditând astfel fapta lui Iisus Hristos, care a spălat picioarele apostolilor. La slujba de spălare a picioarelor au participat zeci de gălățeni. A lipsit Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfințitul Părinte Casian, care în mod normal oficiază slujba și conduce ceremonia.

Ceremonia se desfășoară de fiecare dată la Catedrala Arhiepiscopală, după oficierea Sfintei Liturghii. Anul acesta, au fost aleși 12 copii cu vârste între 6 și 11 ani din localitățile gălățene Rediu și Plevna, care provin din familii sărace și care au rezultate foarte bune la ora de religie. Călugărul le-a spălat copiilor picioarele, apoi le-a șters cu un prosop și le-a sărutat. La finalul ceremoniei cei 12 copii au primit binecuvântarea preoților, dar și pantofi noi, obiecte de igienă și dulciuri.

Acțiunea este organizată anual, în Joia Mare, la Galați, de Arhiepiscopia Dunării de Jos și de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români.  Preoții spun că ritualul înseamnă curățire de păcate, iertare și puterea de a iubi aproapele.


Distribuie articolul

You May Also Like