Investiție cu finalizare la Plaja Dunărea

Distribuie articolul

Cea mai importantă investiție cu capital privat din mandatul primarului Ionuț Pucheanu se îndreaptă încet dar sigur către un răsunător eșec. Astăzi, o comisie ar urma să verifice situația din teren, după care ar trebui să rezilieze contractul. Deși nu și-au îndeplinit obligațiile,  investitorii cer despăgubiri.

”Sunt încântat că unul dintre cele mai importante proiecte pentru această vară a intrat în linie dreaptă. Îi urez succes concesionarului și îndeplinirea tuturor obiectivelor”, declara în urmă cu un an primarul Ionuț Pucheanu, la semnarea contractului de concesionare a Plajei Dunărea, prin care firma Karan Business & Finance SRL se angaja să investească 6,25 de milioane de euro.

Încheiat în 11 aprilie 2017, contractul prevedea concesiunea pentru 49 de ani a 53.926 mp de teren și 6.550 mp construcții. Pentru teren se plătește un preț de 5,44 lei/mp/ an iar pentru construcții, 2,33 lei /mp/an, ceea ce înseamnă că în total se achită 308.000 lei/ an, puțin peste 65.000 de euro.

Conform graficului de desfășurare a investițiilor, până în septembrie anul trecut trebuiau amenajate plaja, parcul, un loc de joacă pentru copii, un club, terenurile de sport, minigolf, paintball și montată o tiroliană. Până în februarie 2018 trebuia terminat un hotel de 3 stele iar în iunie acest an trebuia inaugurat un club acvatic, de tip Therme.

Pentru că mai nimic din toate acestea nu s-a realizat, Primăria municipiului Galați a notificat concesionarul privind îndeplinirea obiectivelor asumate. În această dimineață, o comisie constituită la nivelul Primăriei municipiului Galați merge pe teren pentru a întocmi procesul verbal de constatare și pentru a stabili în ce măsură concesionarul a dus la îndeplinire obiectivele asumate.

”Dacă se va constata că nu sunt îndeplinite obligațiile prevăzute în contractul de concesiune S.C. Karan – Business & Finance S.R.L. va fi înștiințat să predea către Primăria municipiului Galați bunurile concesionate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitate.

Mai mult, primarul Ionuț Pucheanu susține că autoritatea locală ar fi dispusă să investească în zonă, chiar dacă bugetul pe acest an este deja finalizat și nu se prevede nimic în acest sens.

”Suntem dispuşi să investim acolo. Momentan nu mai căutăm alt investitor. Bani vom găsi. Nu cred că e vorba de vreo super-sumă pe care Galaţiul să nu şi-o permită”, susține Pucheanu.

Acesta spune că investitorul ar fi de acord cu rezilierea, dacă ar primi o compensare. Doar că acest lucru nu se poate, conform contractului

„În cazul în care nu a început execuția lucrărilor în termen de un an de la data acordării concesiunii, concesiunea se retrage fără nicio pretenție. De asemenea, concesiunea se retrage și în cazul în care concesionarul nu respectă condițiile stipulate în HCL 255/ 25.06.2015”, se stipulează în contractul încheiat între părți.

Până în prezent, reprezentanții investitorului nu au reușit să obțină nici măcar o autorizație de construcție, documentațiile depuse în acest sens fiind respinse pe motiv că erau incomplete.


Distribuie articolul

You May Also Like