Mizeria de la Mehid, scoasă la suprafață de liberalii gălățeni

Distribuie articolul

Focarul de infecție de la Mehid a ajuns subiect de dezbatere politică. Liberalii gălățeni au scos mizeria de sub preșul edilitar și au rostogolit-o pe domeniul public. Au mai făcut-o și în trecut, bineînțeles, de pomană.

De la liberali am aflat că în luna martie 2017, preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă a adresat o interpelare ministrului Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu, în care a expus situaţia fostei întreprinderi Mehid. În interpelare era toată povestea urât mirositoare: ruinele reprezintă un focar de infecţie și un pericol pentru întreaga zonă şi pentru gălăţenii care locuiesc în vecinătatea amplasamentului. Liderul PNL Galați îi solicita ministrului să ia masuri urgente pentru ecologizarea zonei.

„Urgent” au mai trecut doi ani timp în care liberalul gălățean a aflat de la minister că SC Mehid a solicitat autorităților aviz de mediu pentru desființarea totală a imobilului din bulevardul George Coșbuc nr.256 şi o „decizie de evaluare inițială emisă de Agenţia Pentru Protecţia Mediului Galaţi prin care s-a comunicat titularului (S.C. Mehid S.A.) necesitatea declanșării procedurii de evaluare a impactului asupra mediului”. Apoi, nu s-a întâmplat nimic.

„Cel mai probabil, Guvernul PSD-ALDE consideră că amplasamentul fostei întreprinderi Mehid nu este sit contaminat și face parte din amenajarea urbanistică specifică zonei. Altfel, nu îmi explic de ce autoritățile nu au întreprins niciun demers pentru ecologizarea locației. Amenzile date de Garda de Mediu nu ridică mormanele de deșeuri de la Mehid. Nu poți invoca faptul că nu ai găsit înțelegere la proprietar, în contextul în care este periclitată sănătatea oamenilor”, a declarat preşedintele PNL Galaţi, George Stângă.

La nouă ani de la închiderea fabricii și la doi ani de la interpelarea senatorului gălățean, ruinele ar putea să dispară. La sfârșitul lunii trecute, dosarul de demolare a ajuns la Primărie și, în curând, ar putea fi emis ordinul de începere a lucrării. Bârfele spun că dacă minunea se va întâmpla pe terenul în discuție ar putea fi construite case sau un magazin de echipamente sportive.


Distribuie articolul

You May Also Like