Țigări de contrabandă, ascunse într-un autocar din Moldova

Distribuie articolul

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit 15.200 de ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care doi tineri  au încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse în autocarele pe care le conduceau şi aveau ca destinaţie Italia.

”În ziua de 08 august a.c, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român C.U., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, conducând un autocar marca Van Hool, înmatriculat în R.Moldova.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român E. P., în vârstă de 25 de ani, conducând un autocar marca Mercedes, înmatriculat în R.Moldova.

La  controlul amănunţit efectuat asupra celor două mijloace de transport, echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit cantitatea totală de 15.200 ţigarete (760 pachete), diferite mărci, de proveniență R.Moldova şi Duty Free. Ţigările erau ascunse atât în compartimentul pentru scule al autocarului condus de C.U. şi în bagajele personale, cât şi în trei cutii de carton, printre bagaje, în autocarul marca Mercedes condus de E. P”, precizează Poliția de Frontieră..

În cauză, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 3.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like