De la granița pământului la „Linia Kármán”, lansarea romanului Andreei Răsuceanu la Librăria Humanitas Galați

Distribuie articolul

Marți, cu începere de la ora 18:00, Librăria Humanitas din Galați, situată pe Strada Domnească nr. 45, se pregătește să găzduiască o seară literară de marcă. Evenimentul are ca punct central lansarea romanului intitulat „Linia Kármán,” scris de cunoscuta autoare Andreea Răsuceanu. Acest roman a fost publicat în colecția „Fiction Ltd,” sub umbrela Editurii Polirom.

Evenimentul literar va avea onoarea prezenței autoarei Andreea Răsuceanu, alături de Doru Căstăian, Cristina Vasiliu și Adi G. Secară, personalități care vor ilustra aspectele-cheie ale acestei opere literare.

Romanul „Linia Kármán” de Andreea Răsuceanu abordează teme profunde precum emigrația, sentimentul de dislocare și dezrădăcinare. Autoarea însăși descrie această lucrare ca fiind cea mai elaborată și organizată carte a sa.

Numele romanului, „Linia Kármán,” provine de la linia imaginată de inginerul Theodore von Kármán, care separă pământul de spațiul cosmic. Autoarea a ales  acest titlu pentru a sugera ideea limitelor percepute sau autoimpuse în viața noastră. „Linia Kármán” devine astfel o metaforă pentru tot ceea ce ne separă de ceilalți sau de necunoscutul care ne stârnește temerile, precizează ea.

Andreea Răsuceanu este o scriitoare și critic literar binecunoscută. Debutul său literar a avut loc în anul 2009, odată cu publicarea volumului „Cele două Mântulese.” Lucrările sale literare au fost recunoscute și premiate cu numeroase distincții importante, iar unele dintre ele au fost traduse în spaniolă, franceză și bulgară. Romanul „Vântul, duhul, suflarea” (2020), de exemplu, a fost distins cu Premiul Academiei Române pentru proză (2022) și Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru proză (2021). De-a lungul timpului, autoarea a primit o serie de nominalizări la premii literare prestigioase, precum Premiile „Sofia Nădejde” și Premiul Național de Proză Ziarul de Iași.


Distribuie articolul

You May Also Like