Cutremur în Vrancea

Distribuie articolul

Un cutremur s-a produs noaptea trecută în zona seismică Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a fost înregistrat de aparate pe 20 septembrie, la ora 02.11, la adâncimea de 129 de kilometri, având o magnitudine de 4 grade pe scara Richter.

Cutremurul a fost simțit în special în zona Buzău-Vrancea, dar unda seismică s-a propagat până la Galați-Brăila. Mișcarea scoarței terestre nu a produs victime sau pagube, iar la numărul unic de urgență 112 nu au fost înregistrate apeluri pentru situații provocate de seism.

Cutremurul de astăzi a apărut după o perioadă relativ calmă din punct de vedere seismic. În ultimele șapte zile, în zona seismică Vrancea nu au fost înregistrate cutremure cu magnitudinea mai mare de 2 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur de anul acesta s-a produs la începutul lunii septembrie și a avut 4,5 grade. Recordul ultimilor ani a fost înregistrat anul trecut, pe 28 octombrie: seismul de atunci a ajuns la 5,8 grade pe scara Richter.


Distribuie articolul

You May Also Like