Senzațional: la Piața Centrală din Galați a început a 18-a ediție a Târgului de Toamnă

Distribuie articolul

Am făcut o glumă proastă pentru că nu-i nimic senzațional la Piața Centrală. Și probabil, este bine așa. Oricum, vineri, în piața gălățeană a început o nouă ediție a Târgului de Toamnă care va ține până duminică.

Cu această ocazie, ne-am adus aminte cum fac politicienii piața: nu cu sacoșa, ci cu jurnaliștii după ei. Iar loc mai bun decât la Târgul de Toamnă de la Piața Centrală nu se găsea. Pe metoda brevetată de primarul Dumitru Nicolae, politicienii vin la tarabele de la piață ca să-i vadă electoratul cu sacoșă.

De luni, încolo, frezele domniilor lor nu vor mai fi văzute decât pe la restaurantele de fițe din oraș.

Ca să nu fim cârcotași putem spune că este bine că măcar pentru câteva ore, politicienii coboară cu picioarele pe pământul plin de muritori. La piață nu se găsesc scoici Saint Jacques sau crepes suzette, dar e bine și cu fructe, legume, lapte, brânză, pâine, vin, must, miere și pastramă.

Teoretic, produsele sunt sănătoase, practic, sunt cam scumpe, dar măcar sunt tradiționale.

Târgul de Toamnă de la Galați a ajuns la a 18-a ediție, ceea ce este de apreciat. La fel ca la edițiile precedente, sute de producători au umplut tarabele cu produse. Practic, la piață găsești tot ce vrei: legume, verdețuri, fructe, carne, vin, lactate, flori, grătare, meșteri populari, expoziții și muzică.

De asemenea, prin piață găsești și ce nu vrei: la fața locului sunt numeroși polițiști pentru că evenimentul atrage și cetățeni care nu se uită la tarabe, ci în buzunarele și sacoșele altora.


Distribuie articolul

You May Also Like