Curat murdar! Pucheanu şi PSD au decis: Zilele Galaţiului vor fi sărbătorite, de anul acesta, în jurul datei de 6 iunie. Opoziţia şi societatea civilă critică această decizie

Distribuie articolul

A fost scandal mare, ieri, în şedinţa de plen a Consiliului Local, pe seama schimbării datei când se vor organiza Zilele Municipiului Galaţi.

Pucheanu şi-ai lui au ieşit la înaintare, cu bombări pectorale, spre a arăta urbei întregi cum se “operează” din vârful pixului, o schimbare bazată pe raţionament hâd, ştirb şi mârşav că doar e primar… şi dacă e…, nimeni să nu-l cotrazică! Dacă-i pentru partidul care l-a infipt în jilţul moale din Primărie şi dacă-i ordin, cu plăcere, nu-i aşa?! O mână spală pe alta şi amândouă faţa. Sfătuit probabil, în taină, de ”specialiştii” proprietari de carnete roşii de partid, unşi cu toate alifiile, Ionuţ Pucheanu ne-a trântit în nas o decizie fără echivoc, pe motiv că vara nu-i ca iarna. A ignorat semnalele insistente ale societăţii civile care a solicitat ca Zilele Municipiului Galaţi să fie organizate în preajma Zilei Dunării şi nu s-a sfiit să facă, o dată în plus, dovada servilismului faţă de superiorii politici din culise.

Mai pe scurt, ce nu face un primar cu o gândire oablă, obişnuit să invite poporul la circ şi pâine, nu oricând, ci… atenţie!… fix înainte de alegerile locale din 2020. Unde? La un mic si-o bere, musai la bâlciul jalnic, înţesat de gherete, corturi şi alte improvizatii ordinare demne de un oraş de mâna a treia. Trai neneacă pe banii babachii! Chermeză de partid mascată să fie, pe banii contribuabilului cocoşat de taxe şi impozite!

Decizia luată, ieri, de Pucheanu şi compania fidelă din dotare a stârnit valuri de critici:

“Este inadmisbil ce se întamplă, mai ales, acum, pe ultima sută de metri a mandatului său de primar. Pe zi ce trece, Ionuţ Pucheanu refuză orice dialog, orice propunere venită de altundeva decât din sediul PSD. Ieri, colegii mei din PNL, consilieri locali, au fost sfidaţi, apoi, ignoraţi, pe acest subiect, chiar dacă motivarea amendamentului lor era foarte bine documentată. Atitudinea aceasta comunistoidă denotă un triumfalism ieftin. Calcă totul în picioare pentru interesul personal, împotriva nevoilor şi dorinţelor gălăţenilor. 6 iunie a fost atent aleasă şi are, în mod evident, iz electoral. Ziua Dunării se sărbătoreşte pe 29 iunie, deci după alegerile locale. Acesta este motivul pentru care şi-a permis să sfideze o comunitate întreagă, implicit un simbol recunoscut al Galatiului: Dunărea. Sper ca oamenii să înţeleagă ce se ascunde în spatele acestei decizii şi să îi întoarcă serviciul, sancţionându-l, la anul, în cabina de vot! Un astfel de primar nu ne reprezintă! Circul acesta trebuie să înceteze!”, a declarat Petrisor Potec, prim-vicepresedintele PNL Galaţi.

La rândul său, Bogdan Radu Brânzan, membru fondator al Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu” şi-a manifestat public dezamăgirea faţa de aleşii locali care iau decizii pe genunchi şi ignoră vocea comunităţii:

 

“Când am propus ca Sărbătorile Galațiului să se mute vara, ne-am gândit la o dată reprezentativă. Asta era și ideea mutării. După îndelungi dezbateri în rândul comunității, majoritatea a ales Ziua Dunării, 29 iunie. Nu mai e nevoie de dezvoltat care au fost motivele. Fără să întrebe pe cineva, așa cum era normal, de la sine putere, edilii noștri au decis ca Ziua Galațiului să fie 6 iunie. Deși semnalele din rândul comunității, societății civile, erau clar altele. Uităm din nou că suntem oraș port, că ne identificăm practic cu acest fluviu. De ce? Din orgoliu și rea-voință. Păcat, fiindcă o zi a unui oraș nu o alegi pentru o perioadă scurtă, ci pentru o perioadă foarte îndelungată, ca să nu spun definitiv. Și dacă o alegi numai funcție de sentimentul ăla de satisfacție, că uite-așa, de-a naibii, nu facem cum spuneți voi (noi, comunitatea), înseamnă că nu ne reprezentați, domnilor!, a scris acesta într-o postare pe Facebook.

Oricâte critici vor mai fi, răul e deja făcut, iar făptaşii îşi savurează victoria, uitând că au fost aleşi să scoată oraşul la liman, nu să-l oropsească, după bunul plac. Curat murdar, coane Pucheanu! Curat murdar…!


Distribuie articolul

You May Also Like