Comuna Gohor, fruntașă la atragerea fondurilor prin PNRR

Distribuie articolul

Trei proiecte majore vor intra în foarte scurt timp în fazele finale în comuna din nord-vestul județului.

Este vorba despre investiții ce vizează reabilitarea și modernizarea sediului Primăriei Gohor, realizarea unui sistem de monitorizare video stradală în localitățile comunei dar și de asigurarea infrastructurii pentru transportul verde prin sisteme inteligente de management local.

Aproape toate aceste investiții vor fi demarate cel mai probabil la începutul anului viitor, până atunci, lucrându-se la obținerea avizelor, elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice, certificatelor de urbanism etc.

Primarul comunei Gohor, Gelu Sîrghie ne-a declarat că aceste investiții dar și altele pe care le vom face cunoscute curând, sunt deosebit de importante pentru comunitatea locală. Dacă pentru reabilitarea sediului Primăriei a fost atrasă prin Programul National de Redresare și Reziliență (PNRR) suma de peste 2,20 milioane lei, pe același program, pentru infrastructura  transportului verde avem o valoare de 867.079 lei.

„Vom avea două sisteme de inteligente pentru transportul verde și un număr de  camere video ce vor fi montate în localitățile componente ale comunei, Gohor, Gara Berheci, Ireasca, Nărteşti și Poşta. În ceea ce privește modernizarea și reabilitarea sediului Primăriei, lucrările efective vor fi demarate cel mai probabil la începutul anului viitor”, a mai afirmat primarul comunei Gohor, Gelu Sîrghie.


Distribuie articolul

You May Also Like