Cum își fac campanie candidații la parlamentare… (2)

Distribuie articolul

Pe partea dreaptă a eșichierul politic local lucrurile sunt amestecate în sensul că pe perioada campaniei electorale au fost fluctuații, nu puține dar nici de intensitate mică, în ceea ce privește prezența și mesajul ales.

PMP-ul fazanului Cristache, la fel ca la alegerile locale, a început interesant și a sfârșit prost, ceea ce ne indică iarăși faptul că nu avem de-a face cu un partid de anvergură.

Am lecturat ușor plictisit mesajul ăstora cu tot cu programul de guvernare ce-l revendică, iar la final am realizat că nu am rămas cu nimic. Un ghiveci tipic moldovenesc, asezonat cu mesaje ce au excelat doar prin atacuri la adresa potențialilor aliați. Ca de fiecare dată, finalul e aiuristic. Atacuri la PNL, USR-PLUS ca să ce? La ce – ți ajută, fazane? Crezi că iubitorii de liberali sau useriști vor da năvală la tine la pemepeu să-ți pună chisoiul pe lista aia centrifugală ce-ai clocit-o la vreme de seară?


În zona USR-PLUS, n-aveam prea multe așteptări după disoluția la care s-a expus la locale. Citit-am și la ei despre ce – ar vrea să propășească dacă pun de-un rezultat așa mai arogant. N-am rămas decât cu treaba aia cu pet-urile.

Pe ansamblu e ok dar nițeluș complicat de pus în practică. Apoi, cu așa propunere mă așteptam să vină cei din zona ecologiștilor, dar asta nu mai contează.

Să vezi buluceala naibii pe cei nevoiași la scormonit prin gunoaie sau prin mărginimile localităților. Nu-i lucru rău că așa vor face treaba primăriilor iar multe zone vor fi ceva mai curate. Ca imagine însă, mă duce prin 1990-1995, când toți minerii disponibilizați plecau în bejenie la cules de hribi.

La liberali, treaba e asa mai tinerească
Cu avânt, elan și toate cele! Prezența în teritoriu a fost ok iar implicarea cât să încerce să recupereze decalajul ce-i separă de socialiști. Rămâne problema listelor ce nu-s cele mai fericite și cumva implicarea la vedere a unui grup totuși restrâns. Stângă și Onuț sunt singurii implicați total

Scarlat, răpus de Covid pe final de campanie, Costache cu prezențe mai efemere iar primarii, foști, actuali sau candidați, cu munca în localitățile lor și-atât.
Plusul față de celelalte partide constă în imaginea lăsată în campanie care nu e rea deloc.
Concluzionând, oferta e nici prea prea, nici foarte foarte comparativ cu alegerile de acum patru ani. Se vede ușor aproape la toată lumea o intenție de scădere impulsivă a mediei de vârstă printre candidați iar aste e de bine. Râmâne de văzut impactul, și aici mă refer la prezența la vot.

De fiecare dată, este bineștiut că la alegerile parlamentare prezenta la vot este mai mică decât la cele locale. Asta înseamnă că un parlamentar ar putea avea o reprezentativitate cât… pupăza din tei iar celor de la galerie li se va oferi poate câte-o colivă din redistribuire, cât să spună Bogdaproste!

Cred că la Galați vom avea parlamentari ce vor reprezenta patru partide, aceiași cifră fiind și la începutul procentului prezenței la vot.


Distribuie articolul

You May Also Like