Sărbători fără străini. La pelerinajul de Sf.Andrei nu vor participa decât locuitorii orașului Galați

Distribuie articolul


Autoritățile au decis: la manifestările religioase de Sf.Andrei nu vor participa decât persoanele care au domiciliul sau reședința în municipiul Galați. Decizia a fost luată pentru a evita formarea de grupuri mari de oameni care, astfel, ar putea transmite virusul SARS CoV-2.


Autoritățile județene au decis că, în conformitate cu decizia Guvernului privind organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase în perioada stării de alertă, la ceremoniile de Sf.Andrei vor avea avea dreptul să participe doar gălățenii din oraș. Forțele de ordine vor verifica actele de identitate ale participanților.


„Cu ocazia sărbătoriii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Municipiului Galați, în perimetrul Arhiepiscopiei ”Dunărea de Jos” va fi permis accesul doar pentru credincioșii care au domiciliul sau reședința în municipiul Galați, intrarea fiind permisă după verificarea actelor de identitate de către forțele de ordine prezente la eveniment”, au anunțat reprezentanții Prefecturii.


Hotărârea de Guvern nr. 967 /2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, prevede că organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară respectiva activitate.

Foto: digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like