Cuc la Brăila. Ministrul Transporturilor inspectează șantierul brăilean al podului peste Dunăre

Distribuie articolul

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, se află vineri la Brăila. Membrul Guvernului vizitează șantierul brăilean al podului peste Dunăre. Demnitarul vrea să vadă dacă echipele constructorului au respectat graficul lucrării.

Potrivit informațiilor de pe șantier, operațiunea se desfășoară fără probleme. În prezent, muncitorii amenajează drumul tehnologic care va traversa șoseaua de pe digul Galați-Brăila. La început, circulația în zonă este reglementată cu ajutorul unui semafor, urmând ca în viitor să se construiască un sens giratoriu. Tot în aceste zile, muncitorii companiilor care au câștigat licitația trebuie să toarne fundația podului, prima etapă constând în realizarea blocurilor de care vor fi legate cablurile. De altfel, constructorul a demarat lucrările pe ambele maluri ale fluviului: în următoarele luni, la Tulcea și Brăila vor fi construite picioarele podului și va fi instalat sistemul de prindere, care va susține greutatea construcției.

În următorii patru ani, ar trebui să fie gata podul, dar și șoselele care vor lega obiectivul de rețeaua de drumuri naționale. În total, companiile din Italia și Japonia care au câștigat contractul vor construi 23 de kilometri din drumul principal Brăila – Jijila şi din drumul de legătură cu DN22, Smârdan – Măcin. Lucrarea costă circa 433 de milioane de euro (fără TVA) și este considerată cea mai complexă operațiune de infrastructură din ultimii 27 de ani din România.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns