O autostradă de importanță continentală ar putea trece pe lângă Galați

Distribuie articolul


Americanii vor să construiască în Europa o autostradă care să lege nordul de sudul continentului. Șoseaua va trece prin România, iar cei care au venit cu ideea se gândesc să includă Constanța în proiectul lor. Dacă se va alege această variantă, marea autostradă Nord-Sud ar putea trece peste podul de la Brăila, la câțiva kilometri distanță de Galați.


Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a anunțat două proiecte mari care vizează România și care vor fi sprijinite de americani. Autostrada se numește Via Carpatia și are ca obiectiv principal realizarea unui coridor de transport care va traversa Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria și Grecia. Al doilea proiect sprijinit de americani este Rail-2-Sea. Acesta vizează construirea unei linii de cale ferată cu dublă utilizare civilă-militară între portul Gdansk și portul Constanța, prin Polonia, Slovacia, Ungaria și România.


Investițiile uriașe vor fi sprijinite de americani prin alocarea de fonduri de dezvoltare și prin încurajarea unor parteneri privați de a se alătura proiectului.


Distribuie articolul

You May Also Like