Creșe și after-school-uri, pe perioada vacanței de vară

Distribuie articolul

Autoritățile centrale caută soluții pentru părinții care nu au cu cine să lase copiii acasă în timpul vacanței de vară. Asta în condițiile în care creșele și after-school-urile au fost închise din cauza epidemiei.

Ca măsură de protecție, guvernanții au decis să plătească 75% din salariul părintelui care stă acasă cu copilul.
Măsura ar putea fi prelungită și după 15 mai când se încheie starea de urgență, cel puțin până pe 12 iunie, când se termină anul școlar.

Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru care a mai spus că Guvernul ia în calcul să permită, în anumite condiții, redeschiderea creșelor și a centrelor educaționale.

„E clar că va fi o soluţie tip fonduri pentru a putea să-ţi găseşti un sprijin gen bonă, fie o soluţie tip sprijin pentru anumite activităţi gen creşe, educaţie sau program din acesta after-school de petrecere a unei activităţi educative într-un spaţiu, ar putea fi permisă, cu anumite modificări care ţin de organizarea în sălile respective, adică cu un număr redus de copii, cu reguli de distanţare clare. Dar nu s-a luat încă o decizie aici. Singura decizie spre care ne îndreptăm este a prelungirii termenului de acordare a sprijinului pentru părinţii care trebuie să rămână în continuare acasă şi după 15 mai până la finalizarea formală a cursurilor, adică 12 iunie. Mai departe, în cursul lunii mai, vom prezenta care sunt măsurile”, a declarat Violeta Alexandru.

Creșele și centrele educaționale au fost închise la începutul lunii martie, odată cu declararea stării de urgență din cauza epidemiei de COVID-19.

Distribuie articolul

You May Also Like