Primăria promite 16 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice

Distribuie articolul

La un an și o lună de când a decis instalarea a șase stații și nu a făcut nimic, municipalitatea ridică miza: va face 16 astfel de zone de reîncărcare a vehiculelor electrice.

În octombrie 2018, consilierii locali decideau construirea a șase staţii de reîncărcare a autovehiculelor electrice, în cadrul unui program național privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Locaţiile propuse erau: strada Stadionului – parcare, parcare Casa de Cultură a Sindicatelor, cartier Ţiglina I, aferent LMK, strada Constantin Levaditti – parcare, strada Brăilei – parcare aferentă Danube Star Hotel şi str. Domnească nr. 54 (Sediul Primăriei municipiului Galaţi).

Valoarea totală a investiţiei se ridica la 1,4 milioane de lei şi urma să fie realizată din fonduri alocate de Ministerul Mediului, conform Ordinului prin care s-a aprobat Ghidul de finanţare a ”Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ”. Concret, Ministerul Mediului se angaja la 90% din cheltuielile eligibile. La un an și o lună de atunci, nu s-a întâmplat nimic. Și, dacă tot nu s-a respectat precedenta decizie, municipalitatea a decis să ridice miza de la șase stații la 16.

Noile zone propuse sunt: strada Stadionului – parcare, Parcare Casa de Cultură a Sindicatelor, Cartier Țiglina I (aferent bloc A8), str. Constantin Levaditti – parcare, str. Brăilei – parcare aferent Danube Star Hotel, str. Domnească 54 (sediul Primăriei Municipiului Galați), bd Galați nr 4C, bd. Siderurgiștilor aferent PS2, str. Constructorilor – parcare zonă Arcada, Parc Rizer – parcare interioară, str. Elena Doamna – parcare Grădina Publică, bd. Brăilei – parcare P2, zona Trei Star, str. Roșiori – Parcare Complex Ancora, str. Feroviarilor – parcare aferentă bl ANL, str. Cloșca – parcare aferent parc Corneliu Coposu, bd. Unirii – parcare Grădina Botanică.

Valoarea totală a investiției s-ar ridica la 3,6 milioane de lei în aceeași condiție de finanțare ca și acum un an, respectiv 90% din cheltuielile eligibile suportate de Ministerul Mediului.

În prezent, în Galați există o singură stație de reîncărcare, în parcarea Galați Shopping City.

Cu totul altfel stau lucrurile în jurul nostru: Constanța are 13 stații, Ploiești – 6, Bacău – 8, spre a da doar câteva exemple.


Distribuie articolul

You May Also Like