Credite subvenționate de stat pentru abonamente la fitness și silicoane

Distribuie articolul

Persoanele fără venituri stabile, cu vârste cuprinse între 26 și 55 de ani, pot contracta, fără dobândă, credite garantate de stat, potrivit unei ordonanțe a Guvernului, care intră în vigoare de luni. Creditele sunt destinate persoanelor care urmează cursuri în sistemul de învățământ sau care urmează cursuri de reconversie și/sau specializare profesională.

Acestea pot beneficia de credite în valoare de 35.000 de lei, plus încă 20.000 de lei, dacă se angajează în timpul derulării creditului. Împrumuturile pot avea o durată maximă de zece ani, această perioadă incluzând și perioada de grație de cinci ani. Aceste credite nu au dobânzi și sunt garantate, în proporție de 80%, de statul român. Banii pot fi folosiți în educație, cultură, sport, sănătate și chiar pentru construcția ori renovarea unei locuințe. Creditele se dau prin CEC.

Ce se poate face cu creditele subvenționate de stat? În educație, de exemplu, banii pot fi folosiți pentru plata cursurilor de specializare/calificare/pregătire profesională, plata taxei la grădiniță, creșă sau școală privată din România, taxele pentru studii aprofundate (master, doctorat) la universități din țară, plata cărților, rechizitelor sau revistelor de specialitate, achiziționarea de calculatoare, laptop-uri, imprimante sau software și plata chiriei, utilităților sau locurilor de cazare în cămine școlare sau studențești.

În domeniul cultural, creditele subvenționate de stat pot fi folosite pentru abonamente la cinema, teatru, operă, bibliotecă, muzeu și costul publicării cărților sau al studiilor de specialitate, în sănătate, pentru medicamente, analize medicale, tratamente dentare sau intervenții chirurgicale, iar în sport pentru echipamente sportive sau abonamente la activități sportive, fitness, înot și altele.


Distribuie articolul

You May Also Like