UPDATE: Combinatul siderurgic din Galați a fost vândut

Distribuie articolul

UPDATE:

Schimbarea proprietarului combinatului siderurgic este privită cu optimism de conducerea unității siderurgice gălățene. Reprezentanții ArcelorMittal Galați vorbesc despre noi oportunități și de investiții pentru modernizare.

„Această etapă din istoria noastră deschide oportunități noi nu doar pentru continuarea producției de oțel la Galați ci și pentru modernizarea Combinatului”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Bogdan Grecu, Director General al ArcelorMittal Galați – Skopje. Reprezentanții mediului de afaceri așteaptă să vadă ce strategie va aplica noul patron despre care au o părere bună. „Ideea este că avem un cumpărător, că este din Vest, că este cineva și că astfel reprezintă o garanție. Rămâne de văzut ce valoare are tranzacția și ce strategie va aplica noul proprietar. Oricum, este o veste bună. Nimeni nu dă o căruță de bani ca să nu facă nimic”, a spus Marian Filimon, vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR).

Grupul Liberty House face parte din Alianţa GFG, care reunește companii cu afaceri în industria energetică, minieră, metalurgică, inginerie, logistică și servicii financiare. Grupul are sediul principal la Londra și filiale în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris şi New York. Ca nivel al afacerii, alianța este prezentă în 30 de ţări de pe toate continentele şi are o cifră de afaceri ce depăşeşte 15 miliarde de dolari.

 

—————

Grupul britanic Liberty, deținut de omul de afaceri Sanjeev Gupta, preia ArcelorMittal Galați conform unui acord condiționat încheiat vineri. Asta înseamnă că tranzacția are nevoie de aprobarea Comisiei Europene și depinde de alte procese locale incluzând consultări cu sindicatele.

Combinatul gălățean a fost vândut grupului Liberty la pachet cu unitățile ArcelorMittal din Ostrava din Republica Cehă, Skopje din Macedonia și Piombino din Italia.

Tranzacția majorează capacitatea de laminare totală a Grupului Liberty la peste 15 milioane de tone pe an. Vom reveni.


Distribuie articolul

You May Also Like