Masterat unic în ţară la Galaţi: Guvernanţă şi cooperare transfrontalieră în administraţia publică

Distribuie articolul

Un nou Masterat, în domeniul ştiinţelor administrative, vine să întregească oferta celor de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice de la Dunărea de Jos din Galaţi. Este vorba de un program numit Guvernanţă şi cooperare transfrontalieră în administrația publică, ce își propune să formeze specialiști capabili să consolideze cooperarea internațională și transfrontalieră între România și Republica Moldova.

„Masteratul nostru e unic în ţară, similar unui program de cooperare transfrontalieră dintre Germania și Danemarca. Al nostru, în mod evident, se adresează studenților români, dar şi moldoveni din ţară şi din Republica Moldova. Este cel mai complet şi complex program de cooperare transfrontalieră din ţară, având competente pentru ocupaţii ce pot fi acoperite în Romania, UE şi R. Moldova. Vom avea în program cadre didactice, specialişti din Galaţi, Bucureşti, din Cahul şi Chişinău”, a declarat prof. univ. dr. Florin Tudor, decanul facultăţii.

Programul vizează aprofundarea unei direcţii relativ recente de formare şi cercetare din domeniul ştiinţelor administrative, şi anume, adaptarea actului administrativ la contextul transfrontalier. Studenţii masteranzi vor avea acces la o viziune integratoare a problematicii impuse de cooperarea între regiuni situate de o parte și de alta a unei granițe. Alături de teme consacrate din administrația publică, precum funcția publică, descentralizarea și buna guvernare, mecanisme și instituții de guvernare în UE, vor fi incluse o serie de abordări interdisciplinare  – motoare de dezvoltare, interculturalitate și mediere – sau transdisciplinare, așa cum este dezvoltarea durabilă în context transfrontalier.

Masteratul se adresează celor care au o formare inițială în domeniul Științe administrative, fără a exclude, însă, alte categorii care doresc să obțină un nivel de calificare superior. Pe cele 25 de locuri scoase la concurs, din care 11 bugetate, se va da admitere. Nota se calculează ca medie între interviu (60%) și media la examenul de finalizare a studiilor de licență (40%). Pentru informații suplimentare, puteţi accesa www.fsjsp.ugal.ro.


Distribuie articolul

You May Also Like