Interes scăzut pentru vaccinare la Galați. Numărul persoanelor infectate crește ușor

Distribuie articolul

Gălățenii nu arată interes pentru campania de vaccinare. Deși toamna se apropie, iar specialiștii vorbesc despre valul 4 al pandemiei, numărul persoanelor vaccinate este în continuare mic, arată statisticile oficiale.

Potrivit cifrelor prezentate de Prefectura Galați, pe 11 august au fost vaccinate 379 de persoane. Dintre acestea, 221 au făcut prima doză și 158 au fost vaccinate cu a doua doză. La centrul drive-thru organizat de Primăria Galați în parcarea de la mall au fost vaccinate 104 de persoane.

Astfel, numărul total de doze de vaccin administrate începând cu data de 4 ianuarie este 213.000. În statistică sunt cuprinse și aproape 13.000 de persoane vaccinate cu serul Johnson & Johnson. Acesta este singurul ser care se folosește în doză unică.

În ceea ce privește statistica privind persoanele infectate cu virusul SARS CoV-2, pe 11 august în județul Galați au fost raportate 11 cazuri. Tendința este de creștere după ce în iunie și iulie au fost numeroase zile fără nicio persoană infectată.

De la începutul epidemiei sunt aproape 28.000 de cazuri raportate și 953 de decese. În județul Galați au fost făcute peste 179.000 de teste pentru depistarea virusului.


Distribuie articolul

You May Also Like