Vin banii pentru centralele termice de apartament: Primăria va acorda subvenția promisă începând de săptămâna viitoare

Distribuie articolul

Ajutoarele oferite de Primărie pentru centralele termice vor veni săptămâna viitoare. Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat că până la finalul lunii municipalitatea va face cel puțin 400 plăți pentru achiziționarea de către populație a unor sisteme alternative individuale de încălzire a locuințelor și producere a apei calde. Este vorba despre subvenția de 3.000 de lei promisă fiecărui abonat la sistemul centralizat de termoficare care se debranșează și își achiziționează centrale termice ori electrice, panouri radiante, calorifere ori boilere sau orice sistem alternativ de încălzire a locuinței și producere a apei calde.

„Sunt gata pentru a fi plătite aproximativ 400 de dosare, cred că cel mai devreme săptămâna viitoare, luni, marţi, miercuri vom începe primele plăţi efective către beneficiari. Trebuie să recunosc că am avut perioada aceasta de consultări pentru a nu mai greşi, consultări mă refer cu Instituţia Prefectului. Înţelegem că nu e nicio problemă, azi (n.r.-joi, 22 iunie) a fost ultima discuţie pe care am avut-o cu domnul prefect, ni s-a dat un ok verbal pentru că în scris nu au obligativitatea de a o face decât atunci când consideră că ceva este în neregulă”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Până în prezent, la punctele de lucru ale Primăriei au fost depuse 3.600 de dosare. Probabil, numărul va crește deoarece în sistemul centralizat de termoficare sunt peste 30.000 de apartamente. Pentru a beneficia de ajutorul acordat de Primărie, solicitanții trebuie să îndeplinească o serie de criterii.


Distribuie articolul

You May Also Like

One thought on “Vin banii pentru centralele termice de apartament: Primăria va acorda subvenția promisă începând de săptămâna viitoare

  1. D-lor , am inteles ca trebuiesc actualizate cererile depuse la dosar … pina aici toate bune , dar au fost persoane care au fost la punctele unde au depus dosarele pentru reactualizarea cererilor si doamnele de acolo le-a cerut sa faca din nou tot dosarul . Dati va rog detalii exact ca sa nu mai umblam ca mustele fara cap de colo , pina colo , dupa hirtii , adeverinte copii si alte de astea .

Comments are closed.