Copiii nevaccinați, la control!

Distribuie articolul

Se face recensământul copiilor care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei. Ministrul de Interne și cel al Sănătății au ordonat astăzi prefecților și reprezentanților direcțiilor de sănătate publică de la nivel județean să identifice comunitățile cu procentul cel mai scăzut de copii vaccinați și cu acces dificil la servicii medicale sau în care nu există medic de familie. Prefecții au obligația să participe personal la aceste evaluări.

Conform ordinului comun al celor doi miniștri, în fiecare județ va exista o echipă formată din prefect, un reprezentant al direcției de sănătate publică și un reprezentant al consiliului județean, care va colabora cu toate primăriile din județ, pentru acțiunile de vaccinare. În localitățile unde nu există medici de familie, vor fi trimise echipe mobile care să facă vaccinarea copiilor împotriva rujeolei.

De la izbucnirea epidemiei la nivel național și până acum, la Galați s-au înregistrat 23 de cazuri de rujeolă, majoritatea la copii nevaccinați. Un băiat de 1 an și 2 luni din Tecuci a murit din cauza rujeolei. Nici el nu era vaccinat.


Distribuie articolul

You May Also Like