Controale în transportul feroviar, după ce un bărbat a bătut o femeie în tren

Distribuie articolul

Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au făcut controale în transportul feroviar, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători, săptămâna trecută, după ce mai multe acte de violență au fost sesizate în trenurile din rețeaua de călători.

Totul a început chiar de la atitudinea unui bărbat din județul Galați.

Astfel, la data de 13 mai 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul de Investigații Criminale, în urma administrării probatoriului într-un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, au identificat un bărbat, de 34 ani, din Măstăcani, județul Galați, bănuit de lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetări a reieșit că, la data de 19 februarie 2024, o femeie de 62 de ani, în timp ce călătorea cu un tren, ar fi fost lovită cu pumnul în zona feței de o persoană necunoscută, căreia i-a atras atenția că face gălăgie în tren, fiindu-i distruși și ochelarii. Față de bărbatul bănuit a fost dispusă, prin ordonanță, reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Galați, iar la data de 14 mai 2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

În cadrul acțiunii la nivel național, au fost efectuate verificări în 405 stații de cale ferată și 409 trenuri de călători, fiind legitimate 2.641 de persoane, informează Poliția Română.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 310 sancțiuni contravenționale, dintre care 143 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, una la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 72 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de 70.600 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like