În primul semestru al anului, mai puține bilete valorificate în Galați, pentru tratament balneo-climateric

Distribuie articolul

Într-o informare privind distribuirea biletelor de tratament pe primele 6 luni ale anului 2023, transmisă Prefecturii Galați, Casa Județeană de Pensii face și o scurtă analiză comparativă cu aceeași perioadă a anului precedent.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 172/01.03.2023, Guvernul a aprobat un număr maxim de 60.420 de locuri la tratament balnear care se acordă, în anul 2023, prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Până acum, pentru anul 2023, Casa Judeţeană de Pensii Galaţi a înregistrat 5.586 cereri, pentru cele 19 serii de trimitere asigurate de CNPP pentru anul în curs.

În cele opt serii de trimiteri, începând cu 9 martie, s-au valorificat prin Casa Judeţeană de Pensii Galaţi un număr de 1028 bilete de tratament balnear, mai puţin cu 208 bilete faţa de aceeaşi perioadă a anului 2022. Din numărul total de bilete alocate, 932 bilete au fost eliberate solicitanților cu achitarea unei contribuţii şi 96 bilete cu titlu gratuit. Din analiza solicitărilor înscrise în cererile de bilete de tratament, se observă o cerinţă mare pentru lunile de vară, iulie şi august ( aproximativ 70% din solicitări), şi litoral, aspect irealizabil şi de neînţeles, dat fiind că aceste bilete sunt pentru tratament balnear cu specific reumatismal, cardiologic sau respirator.

In concluzie, până la acest moment doar 18.5% din numărul de cereri a fost soluţionat prin acordarea unui bilet de tratament.


Distribuie articolul

You May Also Like