De azi, conținutul deepfake se poate raporta pe platforma #nofake

Distribuie articolul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat lansarea platformei #nofake, prin care românii pot raporta conținutul inadecvat pe care îl văd pe rețele de socializare.

Platforma poate fi accesată pe site-ul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), la adresa www.mcid.gov.ro/nofake.

„Platforma #nofake va funcționa ca punct de contact pentru cererile de analiză pe care românii le fac în ceea ce privește falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online”.

Partenerii MCID din mediul privat sunt Google, Meta și TikTok . Potrivit declarațiilor oficiale, aceste platforme au reușit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanțială din conținutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare. Acest nou mecanism de raportare va funcționa complementar cu eforturile de până acum și cu posibilitatea pe care fiecare rețea socială o oferă deja, prin propriile instrumente de raportare. Platforma #nofake va asigura raportarea și analiza rapidă a acelor materiale, puține, care ar putea trece de filtrele implementate până la acest moment de fiecare rețea socială în parte.

Platforma #nofake funcționează ca un canal de raportare temporar în anul 2024 și vizează asigurarea integrității alegerilor democratice, atât la nivel local, național și prezidențial, cât și la nivel european.


Distribuie articolul

You May Also Like