Contestații pe bandă rulantă la Bacalaureat. Tezele din Galați și Brăila sunt corectate într-un centru regional

Distribuie articolul

Numeroși gălățeni sunt nemulțumiți de notele obținute la Bacalaureat. Luni, 8 iulie, după afișarea rezultatelor parțiale, au fost depuse 1.400 de contestații. Pe discipline, sunt 495 de contestații la limba română, 320 la matematică și 108 la istorie. Acestea sunt corectate în centrele regionale amenajate de autoritățile centrale.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 13 iulie. Contestațiile au apărut în condițiile în care candidații din Galați au avut rezultate destul de bune la Bacalaureat. Chiar dacă nu a fost nici o medie 10, județul Galați se situează pe locul 7 în topul național prezentat de ministerul Educației, cu o rată de promovare de 73%. Rezultatul este mai prost decât cel obținut anul trecut, însă județul se află cu mult peste media națională de 63%.

Puțin mai bine stă județul Brăila. Acolo, au fost trei medii 10, toate la Colegiul Național Gh.Munteanu Murgoci. De asemenea, media este ușor mai mare decât la Galați, situând județul Brăila pe locul 5 în țară. Rata de promovare la Brăila este de 73,4%, cu aproximativ 10 procente peste media națională. Candidații nemulțumiți de note au făcut contestații. Peste 700 de persoane au solicitat recorectarea tezelor, cele mai mari nemulțumiri fiind legate tot de probele la limba română și la matematică.


Distribuie articolul

You May Also Like