Consilierul local Paul Găvănescu a sesizat Comisia Municipală pentru Siguranţa Circulaţiei cu privire la reabilitarea Drumului de Centură

Distribuie articolul

Centura ocolitoare a oraşului Galaţi a devenit un coşmar pentru toţi participanţii la traficul din zonă. Lipsa trotuarelor, a unor treceri de pietoni semaforizate sau a unor pasarele, la care se adaugă lipsa unei conduite corecte în trafic au dus la înregistrarea unor accidente grave, unele soldate cu decese. Asociaţia Galaţi, oraşul meu a semnalat aceste nereguli, în repetate rânduri, prin mai multe adrese făcute către Primăria Galaţi, dar, din păcate, nu a primit niciun răspuns. Nici protestul paşnic din 11 iunie 2017, pare să nu fi sensibilizat autorităţile pentru luarea unor măsuri de securizare a traficului rutier de pe Şoseaua Viilor.

Şi consilierul local Paul Găvănescu a adresat, ieri, o sesizare Comisiei Municipale pentru Siguranţa Traficului susținând astfel efortul societăţii civile de a trage un semnal de alarmă asupra pericolului permanent care îi paşte atât pe şoferi, cât şi pe pietoni.

„Iniţiativa nu îmi aparţine. Despre Drumul Viilor şi pericolul la care sunt supuşi participanţii la trafic s-a tot vorbit. Din nefericire, până în prezent, nu s-a făcut nimic pentru prevenirea acestora, numărul evenimentelor neplăcute soldate cu victime crescând de la o săptămână la alta. Eu circul zi de zi pe acest drum şi sunt conştient că aş putea fi oricând o nouă victimă. Mă deranjează că nu se ia nicio măsură, că nici măcar nu se analizează serios această situaţie pentru găsirea unor soluţii în regim de urgenţă. Fiind consilier local, am considerat oportun să mă adresez oficial comisiei care se ocupă de siguranţa traficului din oraşul nostru, să semnalez din nou problemele apărute şi să sper că aşa s-ar mai putea mişca lucrurile în direcţia mult aşteptată. În contextul dat, am înaintat şi câteva propuneri care presupun refacerea covorului asfaltic, construirea unor trotuare pentru circulaţia în siguranţă a pietonilor, construirea unor sisteme de colectare a apelor pluviale în măsură să împiedice inundarea carosabilului, refacerea reţelei de iluminat stradal. Consider la fel de importantă instalarea unor parapeţi lestabili de separare a sensurilor de mers, pe segmentul cuprins între intrarea în oras dinspre Tecuci şi Viaduct, în total 2,7 km de drum. Pentru aceasta din urmă, estimez o sumă necesară de 100.000 euro, iar montajul aferent ar putea fi asigurat de Serviciului Public ECOSAL, societate aflată în subordinea Consiliului Local. Aştept un răspuns ferm din partea Comisiei şi fac precizarea că sunt hotărat să iniţiez, în curând, un proiect de hotărâre pentru reabilitarea si modernizarea Drumului Viilor. Nu sunt singurul care vede şi simte pe propria piele ce se întâmpla acolo, de aceea mă aştept să primesc un sprijin real din partea colegilor mei din Consiliul Local Galaţi. Viaţa trebuie să aibă prioritate!”, ne-a declarat acesta.


Distribuie articolul

You May Also Like