Vin vaccinurile!

Distribuie articolul

Criza vaccinurilor pare a lua sfârșit, cel puțin pentru moment. Ministerul Sănătății a achiziționat cele două tipuri de vaccinuri, cel mai frecvent folosite: ROR și hexavalent. Județul Galați, aflat și el în criză de luni bune, a fost inclus pe lista ministerului la distribuirea vaccinului hexavalent.

„Am fost înștiințați că vom primi 4.947 de doze de vaccin hexavalent. Zilele acestea vor ajunge la Galați. Pentru moment este suficient. E bine că primim acest vaccin. Era mare nevoie de el, pentru sunt restanțe mari la vaccinare. Nu știu să vă spun și cât ne va ajunge, dar eu sper să putem acoperi cât mai multe luni”, ne-a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, Liliana Moise.

Vaccinul hexavalent îi protejează pe copii împotriva tetanosului, difteriei, hepatitei B, poliomielitei, tusei convulsive și a unor boli ORL sau ale aparatului respirator. În plină epidemie de rujeolă, România este în criză de vaccin ROR, exact serul care îi apără pe micuți de această boală și alte două: rubeolă și oreion. Ministerul Sănătății a anunțat că a achiziționat și acest vaccin, însă, deocamdată, nu a început distribuția lui în țară.

„Ni s-a spus că după 15 iulie vom primi și vaccinul ROR, însă nu știu mai multe. Nu vă pot spune câte doze ne-au fost alocate, dar pot să vă spun câte am cerut noi: 3.600”, a precizat directorul DSP Galați, Liliana Moise.


Distribuie articolul

You May Also Like