Consilierii liberali vor să includă în bugetul local patru proiecte din educație, sport și transport

Distribuie articolul

Au început discuțiile pe marginea bugetului local pe anul 2018. În proiectul care va fi supus aprobării consilierilor locali la finalul lunii februarie, ar putea figura și patru propuneri ale reprezentanților PNL. Aceștia au anunțat că susțin proiectele deoarece sunt „de maximă urgenţă sau de interes pentru locuitorii municipiului Galaţi”.

Primul pe listă este proiectul de achiziţie a terenului de sub amplasamentul  Sălii de spectacole şi a Amfiteatrului din incinta Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”. Este vorba despre un teren de 1.681 mp care a fost retrocedat în anul 2017. Deoarece nu mai deține terenul respectiv, Primăria nu poate face investiții în clădirile situate pe acesta, lucru care a dus la degradarea sălii de spectacole.

Pe lista susținută de PNL apare și proiectul de extindere, modernizare și reabilitare ale Şcolii Gimnaziale Nr. 25 “Petru Rareş”. Liberalii s-au oprit asupra acestei școli deoarece este singura unitate de ȋnvăţământ din municipiul Galaţi care îşi desfăşoară activitatea ȋn trei schimburi, cu un program de funcţionare redus.

Cel de al treilea proiect vizează modernizarea pistei de atletism din cadrul stadionului Dunărea. Suprafața ar urma să fie folosită de toți gălățenii cu scopul de face mișcare sau antrenamente. Nu în cele din urmă, liberalii propun subvenţionarea abonamentului de transport ȋn comun pentru angajaţi, ȋn acord cu pragurile de subvenţie stabilite pentru categoriile de pensionari.  Dacă propunerea va fi acceptată, la acelaşi prag al venitului, indiferent de forma de remuneraţie (salariu sau pensie), nivelul de subvenţie va fi identic.


Distribuie articolul

You May Also Like