Războiul rablelor

Distribuie articolul

Nerespectarea prevederilor Legii nr. 421/2002, privind Regimul juridic aplicabil vehiculelor fără stăpân sau abandonate, aflate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale duce la aplicarea unor amenzi cuprinse între 1000 și 2000 de lei.

În conformitate cu prevederile legii nr. 421/2002, și în 2017 polițiștii locali au acţionat pentru identificarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public sau privat al statului, precum şi pentru identificarea persoanelor fizice sau juridice care le deţin, întocmind documentaţia specifică pe care au înaintat-o către Primăria Municipiului Galați.

Pe parcursul anului 2017, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, au verificat un număr de 473 de autoturisme, în cazul unui număr de patru dintre mașini nu s-au confirmat reclamațiile.

În urma verificărilor din teren au fost aplicate un număr de 439 somații de ridicare a autoturismelor abandonate. Trebuie precizat că, 307 proprietari de autoturisme care intră sub incidența legii nr. 421/2002, și-au ridicat mașinile fără continuarea procedurilor.

Totuși pentru alte 135 de autoturisme a fost finalizată și înaintată documentația către Primăria Municipiului Galați.

 

Dintre acestea, 70 de mașini au fost transportate la depozitul municipalității.

De aici 12 proprietari au venit personal să le recupereze după ce au achitat serviciile de ridicare și transport în valoare de 272,42 lei și 10 lei pe zi pentru depozitare.

Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați: ”Este anormal să abandonăm o mașină care nu mai este utilizată. Trebuie să ne pese tuturor de felul în care arată domeniul public.”

Conform legii, în termen de 10 zile de la emiterea notificării inspectorii Primăriei pot ridica mașina și după alte 10 zile de depozitare, aceasta devine proprietatea UAT Galați.

Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați: ”Cetățenii care văd astfel de mașini pe domeniul public sunt rugați să ne transmită aceste informații pentru a putea interveni și elibera terenul.”

Sesizările pot fi făcute online la adresa sesizari@primariagalati.ro sau la numărul de telefon 0336/102112.

 

SURSA: Primăria municipiului Galați


Distribuie articolul

You May Also Like