Consilierii județeni fac un pas mic spre centura Galațiului

Distribuie articolul

La aproape un an și jumătate de când a trecut în grija Consiliului Județului, Centura ocolitoare a municipiului Galați are parte de un mic pas în direcția dezvoltării: poate fi declanșată procedura de expropiere. În plus, în cel mult o lună, am putea avea chiar și un contract semnat, promite președintele CJ, Costel Fotea.

În unanimitate, consilierii județeni au decis azi aprobarea indicatorilor tehnico-economici și declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul noii variante ocolitoare a municipiului Galați. De fapt, tot cea veche, dar lărgită la patru benzi pe toată lungimea sa.

”În momentul de față centura este în linie dreaptă și ne pregătim pentru achiziția unei societăți care să facă și evaluarea exproprierii proprietăților de pe centură. După ce se încheie și procedura de licitație sper ca în 2019 să dăm drumul și la lucrările de execuție”, a declarat Costel Fotea.

În ceea ce privește exproprierile, este vorba de 56 de terenuri de aproximativ 11.000 mp, din care aprox 6.000 mp sunt ocupați cu construcții. Valoarea maximă a despăgubirilor nu trebuie să depășească 13 milioane de lei.

În noiembrie 2017, aleșii locali au decis să cedeze Consiliului Județului execuția Centurii, în vederea modernizării cu fonduri europene. Lucrarea vizează intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, cu ieşire în bulevardul Coşbuc, de unde, după parcurgerea a 250 de metri, urmează străzile Al. Măcelaru, apoi Traian, sensul giratoriu, Macului, Tunelului şi reintrarea în DN 2B, ieşirea spre Giurguleşti.


Distribuie articolul

You May Also Like