Plaja Dunărea se pregătește de alegeri

Distribuie articolul

Spun gurile rele că plaja Dunărea este coafată și aranjată ca să li se arate credincioșilor cu drept de vot chiar în timpul pelerinajului către secțiile de votare. Probabil, minunea religioasă și administrativă se va produce pentru că înalt prea aleșii edili i-au bătătorit calea. Au anunțat o licitație și așteaptă ofertele până pe 6 martie.

După țeapa luată de la investitorul fantomă de la plajă, Primăria Galați a belit ochii la partea plină a paharului. Edilii au făcut calcule și au realizat că anul 2020 este perfect pentru băile de soare și de mulțime. Nu o spun meteorologii, ci calendarul electoral și programul licitațiilor publice. Mai precis, Primăria a postat, recent, un anunț pe site-ul electronic de licitații prin care deschide o licitație pentru modernizarea/reabilitarea plajei Dunărea. Suma pusă la bătaie se apropie de cinci milioane de euro, iar lucrarea (proiectare și execuție) ar trebui să fie gata în 18 luni. Facem și noi niște calcule ca să aflăm că plaja poreclită complex acvatic multifuncţional ar trebuie să fie aproape gata înainte de alegerile locale și să fie inaugurată înainte de alegerile parlamentare.

Trecem peste coincidențele electorale și ne întrebăm de unde vin banii. Primăria îi ține pe contribuabili în suspans: sursa de finanțare va fi bugetul local sau un împrumut. Totuși suspansul nu are ce căuta în această discuție: împrumut sau de la buget, banii vor fi plătiți de toți contribuabilii.

Luăm și noi modelul edililor ca să ne holbăm la partea plină a halbei. Cu sau fără scop electoral, gălățenii vor avea în sfârșit ștrand și plajă. Galațiul va scăpa de bășcălia națională pentru că va avea un complex acvatic multifuncţional, cu piscine cu valuri și de relaxare pentru adulți și copii, zone de alimentație publică și de aventura park, bungalouri SPA, scenă pentru concerte, bibliotecă pe plajă, terenuri de sport, echipamente fitness, hamacuri şi sezlonguri. Ce ar fi să amenajeze pe nisip și o secție de vot?


Distribuie articolul

You May Also Like