BEC-urile încă nu și-au primit drepturile bănești!

Distribuie articolul

Nici până astăzi președinții, locțiitorii, personalul auxiliar și reprezentanții partidelor din Birourile Electorale de Circumscripții nu și-au primit drepturile pentru activitatea depusă la recentele alegeri locale. Această întârziere, fără precedent este cauzată de întocmirea defectuoasă a rapoartelor de către 20 de președinți de birouri din localitățile județului.

După cum spuneam și cu alte ocazii, Legea alegerilor locale nr. 115 din 2015, adoptată de guvernul condus la acea dată de cetățeanul Victor Viorel Ponta a fost așa de prost concepută încât aproape fiecare articol poate căpăta diverse interpretări.

Prefectul județului Galați, Eugen Hristache ne-a declarat că au fost probleme în ceea ce privește calcularea numărului de zile prestate de cei din BEC-uri, la unii activitatea fiind finalizată pe 27 septembrie, la alții pe 28, 29 și chiar 30. Pentru cei ce au depășit numărul de zile prestate conform Legii 115 s-au solicitat note explicative și de aici această întârziere.

Eugen Hristache ne-a mai spus că la sfârșitul săptămânii trecute pentru Birourile Electorale de Circumscripție unde nu s-au înregistrat probleme au fost virate drepturile bănești, primăriile urmând să efectueze plăți începând cu mijlocul săptămânii în curs.

Chiar dac situația reprezintă o noutate, trebuie spus că factorii care au condus la această întârziere sunt multipli. Lipsa unei ședințe de pregătire a  președinților și locțiitorilor( s-a făcut doar o videoconferință din care nimeni nu a înțeles nimic), capacitatea unora dintre aceștia dar și, cum spuneam, legislația aiuristică!


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns