Combinatul siderurgic, în luptă cu COVID. Unitatea siderurgică face donații importante

Distribuie articolul

Donații importante de la Combinatul siderurgic Liberty Galați pentru instituțiile care luptă cu virusul COVID-19. Reprezentanții unității donează mai multe echipamente medicale spitalelor din orașul Galați în contextul crizei provocate de coronavirus. Donații au fost sau urmează să fie făcute și altor instituții implicate în lupta cu virusul.

Un aparat performant care permite vizualizarea aparatului respirator va fi donat miercuri Spitalului Județean din Galați. În plus, stația de ambulanță va primi de la siderurgiști un sistem de dezinfectare a mașinilor care transportă pacienți.

„Combinatul a cumpărat pentru Spitalul Județean de Urgență un video – laringoscop de ultimă generație care permite nu doar vizualizarea precisă a sistemului respirator ci și aspirarea mucozităților care se acumulează în plămâni, situație des întâlnită la pacienții aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus. Echipamentul va fi livrat miercuri și va fi însoțit de o instruire a personalului care îl va utiliza. De asemenea, Stația de Ambulanță Galați va primi sisteme moderne de dezinfectare a mașinilor care transportă pacienți”, au anunțat reprezentanții Combinatului Siderurgic Liberty Galați.

Reprezentanții combinatului gălățean au mai anunțat că sunt pe cale să achiziționeze o imprimantă 3D profesională. Aceasta va fi oferită Universității “Dunărea de Jos” din Galați pentru creșterea producției de viziere ce vor fi folosite de personalul medical. De asemenea, Liberty Galați a trimis din rezervele proprii, combinezoane, măști, ochelari de protecție și mănuși către Spitalul Județean, Spitalul CFR, AFDJ și Primăria Galați. În plus, unitatea siderurgică pune la bătaie câteva spații de cazare ce pot fi folosite de medicii gălățeni.


Distribuie articolul

You May Also Like