Trailer pentru România: orașul Suceava și zonele limitrofe au fost băgate în carantină

Distribuie articolul

Unul dintre cele mai discutate scenarii a devenit realitate. Un mare oraș al României și comunele limitrofe au fost introduse în carantină. Este vorba despre orașul Suceava care arată cum va fi întreaga țară dacă autoritățile pierd lupta cu virusul COVID-19.

Măsura a fost anunțată noaptea trecută de reprezentanții Guvernului. Ordonanța Militară nr.6 instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe. De asemenea, stabilește zone de protecţie în jurul unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava. În zonele aflate în carantină este permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă și a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice. Companiile de transport feroviar de persoane nu au voie să vândă bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată, iar pe aeroportul din Suceava sunt permise doar zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

Tot noaptea trecută a fost anunțată și Ordonanța Militară nr. 5. Aceasta prevede, între altele, suspendarea zborurilor cu încă 14 zile, spre și dinspre Italia și Spania, țările cel mai grav afectate de coronavirus din Europa. De asemenea persoanele care părăsesc spațiul de carantină sau izolare vor fi trimise din nou în carantină pentru 14 zile și, pe lângă pedepsele prevăzute de lege, vor fi obligate să plătească cheltuielile cu mâncarea și cazarea.


Distribuie articolul

You May Also Like