Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică la Galați și Brăila

Distribuie articolul


România este lovită de un val de căldură. Meteorologii anunță că marți și miercuri, în țară se vor înregistra temperaturi foarte mari, chiar și de 39 de grade Celsius.

Vor fi și perioade cu averse și descărcări electrice, avertizează specialiștii. De aceea, au fost emise mai multe avertizări de caniculă și instabilitate atmosferică


Printre zonele vizate de avertizări este și Dunărea de Jos cu județele Galați și Brăila. În zona menționată este cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică.


„Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă”, scrie în avertizarea ANM.


Meteorologii mai spun că oricând pot să apară furtuni la Dunărea de Jos.


„În după-amiaza și seara de marți pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice”, mai anunță ANM.


În alte părți este și mai rău. Vestul și sud-vestul sunt vizate de o avertizare cod portocaliu de caniculă, iar specialiștii vorbesc depre temperaturi foarte ridicate.


Distribuie articolul

You May Also Like