O bucată dintr-un avion F-16 aflat în zbor în apropiere de Galați s-a rupt

Distribuie articolul


Incidentul aviatic a avut loc marți, în zona poligonului Mălina, din județul Galați. Potrivit Forțelor Aeriene, incidentul s-a produs în timpul unor exerciții militare, în momentul lansării unei bombe de antrenament din F 16,


Concret, s-a produs „desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei.”


Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat incidentul de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina..


„Incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, anunță MApN.


Pilotul aeronavei a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.


O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene va ancheta cauzele producerii incidentului.

Foto : Prolider FM


Distribuie articolul

You May Also Like