Clinică pentru copiii bolnavi de cancer, la Galați. Lucrările vor începe luna viitoare

Distribuie articolul

O clinică pentru tratarea şi recuperarea copiilor bolnavi de cancer va fi construită la Galați. Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană inițiat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, împreună cu Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord şi cu Biserica Evanghelică Lutherană din Landul Baden-Württemberg. Clinica va fi construită în curtea spitalului de urgență pentru copii Sf.Ioan din Galați.

Ambulatoriul va avea parter şi etaj şi va fi prevăzut, pe lângă cabinetele  oncologice, cu un serviciu de anatomie patologică pentru realizarea de analize amănunţite în vederea stabilirii tipului de malignitate şi începerea tratamentului. Un aparat în valoare de 10.000 de euro pentru diagnosticarea rapida a afecţiunilor oncologice la copii a fost achiziţionat deja cu sprijinul Mitropoliei Germaniei, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.  Pentru a sprijini proiectul, Arhiepiscopia a înființat un centru de informare.

„Pentru susţinerea proiectului, Arhiepiscopia Dunării de Jos a înfiinţat la Galaţi Centrul de formare, informare şi suport comunitar ‹‹Galaţi 2020››, punând la dispoziţie un imobil cu toate cele necesare şi angajând o persoană care să se ocupe de acest proiect. De asemenea, Arhiepiscopia Dunării de Jos a susţinut şi găzduit activităţile desfăşurate la Galaţi în aceşti ani şi continuă să susţină efortul pentru realizarea clinicii pediatrice”, au declarat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Contractul în valoare de 3,3 milioane de euro va fi semnat până la sfârşitul lunii iunie, iar luna viitoare va fi deschis șantierul clinicii. Lucrările vor ține 18 luni.


Distribuie articolul

You May Also Like